Nunatta Isiginnaartitsisarfia præsenterer internationale fortællere under Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019

Out of the longhouse pic..jpg

Temaet for Nuuk Nordisk Kulturfestival er ’hjem’ og omkring polen (Norden og Arktis) deler vi mange af de samme historier, vi spejler os i hinandens historier både i form og indhold. Vores levevilkår og kultur har rod i hinanden og ved at mødes og fortælle historier kan vi opnå en fælles forståelse og samhørighed. Der er noget unikt ved at sidde i samme rum og høre på en levende fortæller. Det er ikke nyt og det har mennesket gjort i tusinder af år og vi gør det stadigvæk i høj grad. Derfor vil Nunatta Isiginnaartitsisarfia gå lidt ’back-to-basic’ ved at tage udgangspunkt i den ældste form for scenekunst, nemlig den mundtlige historiefortælling og præsentere fire aftener med fokus på fortællinger på dette års festival.
Hver aften fra den 7.-10. oktober kan man opleve en professionel fortæller. Det foregår ikke kun på Teatret, nogle aftener vil det foregå på Landsbiblioteket og på Lokalmuseet.

Podcasts er populært også i disse år og derfor vil man i dagene den 11.-14. oktober kunne møde de to journalister bag podcastserien Grønlandske Livshistorier i Teatrets foyer. Her kan man høre andres livshistorier, eller man kan fortælle sin egen.

Fortællere fra Canada:
Louise Profeit LeBlanc https://nuuknordisk.gl/da/#/artist/louise-profeit-leblanc
Renaltta Arluk https://nuuknordisk.gl/da/#/artist/reneltta-arluk
Lee Miracle https://nuuknordisk.gl/da/#/artist/lee-maracle
Bill Coleman https://nuuknordisk.gl/da/#/artist/bill-coleman

Fortæller fra Færøerne:

Vivian Sjóðklett https://nuuknordisk.gl/da/#/artist/vivian-sjoklet

Grønlandske Livshistorier:

https://www.groenlandske-livshistorier.dk/

Nuuk Nordisk Kulturfestival vil foregå i Nuuk i dagene 7.-13. oktober 2019. Det er en festival som er arrangeret af Nordens Institut i Grønland og Kommuneqarfik Sermersooq – se mere her: https://nuuknordisk.gl/hjem