Photo: Visit Greenland, Rebecca Gustafsson 

Photo: Visit Greenland, Rebecca Gustafsson 


OM NUUK NORDISK

Nuuk Nordisk Kulturfestival har 4 år I træk været med til, at sætte standarden for hvor langt kunst og kultur kan komme, inden for nordisk samarbejde. I 2015 og 2017 var Nuuk – Grønlands hovedstad – værtet en af de mest ærlige, koncentrerede og inklusive platform for kunstnerisk udveksling, samarbejde og inspiration. Nuuk Nordisk er en ugelang fejring af kunst og kultur I alle afskygninger – langt fra hjertet af Norden men dermed også tæt på hjertet af nordisk samarbejde.

Grønland er Nordens vindue til Arktisk – den fysiske placering sætter øen I et spæmnd, hvor alt forunderlig og vidunderligt sker og fantastisk kunst rejser sig fra – fra hjertet af kulturer, værdier, folk og samfund, som støder sammen på en meget synlig og hørlig måde – mod naturens brutale baggrundstæppe.

 

Nuuk Nordisk tilbyder en bred række af programpunkter med nye multimodale produktioner, som involverer publikum I samskabelse og deltagelse – som udvisker grænserne mellem underholdning og kunst, udøvere og tilskuere, publikum og venue.

 

Festivalen nedbryder grænserne mellem kunst og underholdning, performer og publikum, tradition og fornyelse, publikum og venue og vil danne rammerne om uventede møder og nye forhold. Resultatet af dette bliver et mange facetteret program I en sårbar proces.

 

2017-udgaven af festivalen præsenterede 275 kunstnere, 300 oficielle gæster og delegater, på mere end 250 events og 50 venues.

Kerneværdierne for festivallen er:

  • Nordisk samarbejde
  • Deltagerkultur
  • Co-creation

 

Nuuk Nordisk er startet og ejet af Kommuneqarfik Sermersooq og Nordens Institut I Grønland

Sermersooq.png