Photo: Visit Greenland, Rebecca Gustafsson

Photo: Visit Greenland, Rebecca Gustafsson

Fakta: Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019

 

- Er en ugelang fejring af grønlandsk og nordisk kunst og kultur.

- Blev grundlagt i 2015 og er en tilbagevendende festival, der afholdes hvert andet år.

- Begynder i år d. 7. oktober og varer frem til og med d. 13. oktober.

- Byder på mange forskellige kunstformer lige fra musik og dans til udstillinger og seminarer, litteratur, workshops, mad osv.

- Har flere end 200 forskellige kunstnernavne fra hele Norden på programmet. Knap 50 procent af dem er grønlandske kunstnere.

- Fremviser derudover kunstnere fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne, Åland, Canada og USA. Sågar også kunstnere fra Australien og Iran.

- Styres i løbet af festivalugen af blandt andet omkring 100 frivillige.

- Billetpris: 800 kroner for hele ugen – unge under 16 år deltager gratis. Nogle arrangementer er gratis for alle. Dagsbilletter koster 300 kroner.OM NUUK NORDISK

Siden 2015 har Nuuk Nordisk Kulturfestival været med til at sætte standarden for, hvor langt kunst og kultur kan komme inden for det nordiske samarbejde. Både i efteråret 2015 og 2017 var Grønlands hovedstad Nuuk i en hel uge omdannet til én af de mest ærlige, koncentrerede og inkluderende platforme for kunstnerisk udveksling, samarbejde og inspiration. Nuuk Nordisk Kulturfestival bliver igen i år 2019 en ugelang fejring af kunst og kultur I alle afskygninger – langt fra hjertet af Norden, men tæt på hjertet af det nordiske samarbejde.

Grønland er Nordens vindue til Arktis. Den fysiske placering sætter verdens største ø I et spænd, hvor alt forunderlig og vidunderligt sker - og hvorfra fantastisk kunst rejser sig. Fra hjertet af kulturer, værdier, folk og samfund, som støder sammen på en meget synlig og hørlig måde – i skarp kontrast til naturens brutale baggrundstæppe.

 

Nuuk Nordisk tilbyder under kulturfestivalen hvert andet år en bred række af programpunkter med nye multimodale produktioner, der involverer publikum til samskabelse og deltagelse og som nedbryder grænserne mellem underholdning og kunst, udøvere og tilskuere samt publikum og venue. Nuuk Nordisk Kulturfestival danner rammerne om uventede møder og nye forhold, og resultatet af dette bliver et mangefacetteret program i en sårbar proces.

Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019 vil i år finde sted i uge 41. Festivalen begynder d. 7 okt. og varer frem til d. 13 okt. I løbet af ugen vil der ske et hav af forskellige ting indenfor diverse forskellige kunstgenrer. Glæd dig til musik, scenekunst, billedkunst, seminarer, udstilling, litteratur, workshops og meget, meget mere. 

Kerneværdierne for festivalen er:

  • Nordisk samarbejde

  • Deltagerkultur

  • Co-creation

Nuuk Nordisk Kulturfestival er startet i 2015, og festivalen er ejet af Kommuneqarfik Sermersooq og NAPA, Nordens Institut I Grønland.