Fem forskellige teaterstykker i Nuuk under ét fælles navn: Oplev Narsarsuaq//Sletten i blok 2 og blok 6 

Foto: Maasi Brøns Chemnitz

Foto: Maasi Brøns Chemnitz

Hver dag under Nuuk Nordisk Kulturfestival stiller tre unge skuespillere sig til skue foran 30 gæster, hvor de to gange daglig fortæller historier fra Sørine Steenholdts bestseller “Zombieland”. Forestillingen er bare én af i alt fem forskellige shows under det samlede kulrturprojekt: Narsarsuaq//Sletten.

Af Maasi Brøns Chemnitz, journaliststuderende, Ilisimatusarfik

På bare tredive minutters forestilling arbejder de tre skuespilstalenter i “In Zombieland” med både traditionel og moderne teater, hvor flere scener er til at forstå, mens andre er helt åbne for fortolkning - en ting, skuespillerne har været glade for.

- Efter syv år med traditionelt skuespil og teater, synes jeg, det har været så befriende at få lov til at lave teater på denne måde, siger Hans-Henrik Suersaq Poulsen, der er én af de tre medvirkende skuespillere i teaterforestillingen.

- Meget af det, som sker på scenen, har vi selv udviklet. Der har været god plads til den kreative frihed, hvor vi fik lov til at lære rummet at kende og se nærmere på, hvad vi kunne bruge det til, før vi rent faktisk fik manuskriptteksterne, fortsætter en anden af de medvirkende, Amisuna Berthelsen.

Torsdag er pausedag, men med to fremvisninger om dagen gennem hele Nuuk Nordisk Kulturfestival, når trioen at fremvise deres stykke “In Zombieland” intet mindre end tolv gange. En præstation, som for mange udenforstående må synes at være overvældende.

Men de tre skuespillere tager det intensive program med rank ryg. 

- Det er dejligt at kunne vise stykket frem gang på gang, og det giver os massere af energi at se alle de interesserede mennesker, der kommer ind for at se vores stykke, siger Nukakkuluk Kreutzmann.

Både på grønlandsk og engelsk

Intimiteten og intensiteten bliver også til at føle på og røre ved, når publikum og skuespillere er så tæt på hinanden. En teaterform, som for mange kan være utroligt grænseoverskridende, men som skuespillerne i “In Zombieland” har haft en fantastisk oplevelse med indtil videre. 

- Jeg synes, det er rigtig fedt at komme så tæt på publikum, og at der også er forholdsvis få tilskuere af gangen. Det gør, at vi når at få øjenkontakt med alle, der er til stede, siger Amisuna Berthelsen. Hans-Henrik Suersaq Poulsen tilføjer, at det er en utroligt stærk oplevelse, fordi de ser alle følelserne hos publikummerne: Om de griner eller græder, hvilket også påvirker skuespillerne rigtig meget.

Forestillingerne i Narsarsuaq//Sletten har mandag til onsdag kørt på grønlandsk, mens de fredag til søndag vil foregå på engelsk.

Helt anderledes fra, hvad man kender som traditionelle teaterforestillinger, har alle fem forestillinger i blok 2 og blok 6 været samlet under én fælles titel. Derfor har skuespillerne fra samtlige stykker også arbejdet tæt sammen om hinandens forestillinger, hvilket ifølge skuespillerne har været med til at gøre alle stykkerne bedre hver især.

- Jeg synes, det har været rigtig godt for vores projekt, at vi har haft mulighed for at sparre med de andre skuespillere om vores og deres stykker. Det har hjulpet rigtig meget, siger Nukakkuluk Kreutzmann.

Hans-Henrik Suersaq Poulsen tilføjer, at det er et kollektiv, så det har været vigtigt for alle at gøre alle stykkerne til de bedste mulige forestillinger. 

In Zombieland bliver vist igen fredag kl. 15:00 og yderligere fem gange derefter under Nuuk Nordisk Kulturfestival.