Nuuk Nordisk Kulturfestival indgår samarbejde med populær grønlandsk designer

Bibi%2BChemnitz%2Bmed%2BNuuk%2BNordisk%2Bmerchandise.%2BFoto%2B-%2BBibi%2BChemnitz.jpg

Den hurtigtvoksende kulturfestival Nuuk Nordisk har til dette års festival indgået et samarbejde med den toneangivende grønlandske tøjdesigner Bibi Chemnitz, der med sit grønlandskinspirerede udtryk passer perfekt ind i festivalens rammer. Festivalen finder sted i Grønlands hovedstad Nuuk fra den 7.-13. oktober.

Når dette års Nuuk Nordisk Festival løber af stablen, bliver det med et velkendt grønlandsk designernavn på det officielle festivalmerchandise.

Ligesom det var tilfældet sidst, vil Bibi Chemnitz være designeren bag alle former for påklædningsmerchandise på Nuuk Nordisk Kulturfestival 2019, der finder sted i uge 41.

Ikke nok med, at hun i Grønland er kendt af de fleste, er modebrandet Bibi Chemnitz også i bogen Dansk Modeleksikon blevet udvalgt som én af de 300 mest toneangivende aktører på den danske modescene gennem de sidste 100 år.

”Vi er meget glade for, at Bibi Chemnitz har valgt at sige ja til opgaven om at stå for designet på vores merchandise under dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival. Hendes design er meget anerkendt i både Grønland og Danmark, men efterhånden er navnet Bibi Chemnitz også kendt i de fleste designerkredse i store dele af verden”, siger Emil Enemark Sørensen, der er PR-chef hos Nuuk Nordisk Kulturfestival.

Dette års officielle Nuuk Nordisk-merchandise kommer til at bestå af alt fra huer og t-shirts til muleposer og halsedisser. Og at det lige netop er en grønlandsk designer, som festivalen har valgt til at stå for udformningen af årets merchandise, er absolut ikke tilfældigt.

”Bibi Chemnitz repræsenterer noget af det, vi som festival lægger ekstremt meget vægt og fokus på – nemlig samarbejdet mellem de nordiske lande. Bibi Chemnitz er født i Nuuk, men bor til daglig i København, hvorfra hun driver sit anerkendte designbrand. Og med et tema på dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival med titlen ”Welcome Home”, kunne vi ikke forestille os en bedre og mere oplagt samarbejdspartner end Bibi Chemnitz,” siger Madelaine Gordon Graadahl, der er koordinator på Nuuk Nordisk Kulturfestival.

Gentager succesen

Til trods for, at hun til dagligt bor og holder til i København, er Bibi Chemnitz glad og stolt over at have indgået et samarbejde med Nuuk Nordisk Kulturfestival, der afholdes i hendes hjemby.

”Det betyder meget for mig, at jeg igen har fået den her mulighed for at stå for designet til Nuuk Nordisk Kulturfestival. Jeg synes, kollektionen er blevet helt vildt fed, og jeg har netop været i Nuuk for blandt andet at besøge teamet bag Nuuk Nordisk Kulturfestival, som knokler for at få skabt en fantastisk festival. Og de synes heldigvis også, at årets merchandise er blevet rigtigt fedt,” siger Bibi Chemnitz.

På sidste års festival var især Nuuk Nordisk-huerne ekstremt populære, og derfor har Bibi Chemnitz i år valgt at lave et lignende designudtryk på baggrund af den store popularitet for festival-merchandiset.

“Det var fantastisk at opleve, hvordan der blev taget rigtig godt i mod festivalmerchandiset på Nuuk Nordisk Kulturfestival 2017. Jeg håber selvfølgelig bare, at det gentager sig i år, så jeg igen kan være med til at skabe en så god kulturfestival som muligt i min hjemby,” siger Bibi Chemnitz.

Tidligere på året udstillede Bibi Chemnitz i Japan, ligesom hun også har haft kontakt til en stor distributør i Kina i håbet om at udvide på det asiatiske marked. Sidste år havde hun et showroom i modebyen Paris, men at få lov at vise sit design frem i hjemlandet på dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival, bliver alligevel noget helt specielt.

”Jeg er meget glad for, at jeg igen i år får lov til at være med omkring skabelsen af Nuuk Nordisk Kulturfestival. Den bidrager til at sætte fokus på de mange unikke kunstnere, der findes i hele Norden - og i særdeleshed i Grønland,” siger Bibi Chemnitz.

Udover merchandise fra Bibi Chemnitz kan publikum også se frem til at opleve en lang række velkendte kunstnernavne på dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival. På programmet er blandt andet den grønlandske multikunstner Jessie Kleemann, den fremadstormende danske popstjerne Alexander Oscar, hollywoodskuespillerinden Makka Kleist, den græsk- svenske arkitekt Konstantin Ikonomidis, den prisvindende danske sangerinde Pernille Rosendahl samt både rapperen Tarrak og det elektroniske musikband The Bartali Crew fra festivalens egen hjemby, Nuuk.

Og selvfølgelig mange, mange flere kunstnernavne indenfor diverse forskellige genrer.